fbpx

Rauwe honing kopen?

Koop je echte rauwe honing direct online bij Bijenbaas. Honing van Hollandse bodem! 

4.5 (5.000+ beoordelingen)

Op deze pagina

Rauwe honing is een natuurlijke zoetstof die rechtstreeks uit de honingraat komt. Het is onbewerkt, ongepasteuriseerd en bevat nog steeds alle natuurlijke enzymen, vitaminen, mineralen en antioxidanten die het van nature rijk is. Steeds meer mensen kiezen voor rauwe honing vanwege de vele gezondheidsvoordelen en de puurheid van het product. Op deze pagina bespreken we wat echte rauwe honing is, de gezondheidsvoordelen, de verschillen tussen rauwe biologische en onbewerkte honing, de mogelijke gevaren, waar je het kunt kopen en hoe je rauwe honing online kunt bestellen.

Wat is echte rauwe honing?

Echte rauwe honing is honing die niet is verhit of gefilterd. Dit betekent dat alle natuurlijke eigenschappen behouden blijven, waaronder de enzymen, antioxidanten en pollen. Rauwe honing kan variëren in kleur en textuur, afhankelijk van de bloemen waar de bijen de nectar uit hebben gehaald. Het kan troebel zijn vanwege de aanwezigheid van kleine deeltjes zoals pollen en bijenwas, wat een teken is van zijn authenticiteit. 

Is rauwe honing gezond?

Ja, rauwe honing wordt beschouwd als gezond vanwege zijn vele voedingsstoffen en heilzame eigenschappen. Het bevat antioxidanten, zoals fenolen en flavonoïden, die kunnen helpen om vrije radicalen in het lichaam te bestrijden en ontstekingen te verminderen. Rauwe honing heeft ook antibacteriële en antivirale eigenschappen, wat het een natuurlijk middel maakt voor het behandelen van keelpijn en wondjes. Bovendien kan het helpen bij de spijsvertering door de aanwezigheid van enzymen die de afbraak van voedsel bevorderen.

Rauwe biologische honing

Rauwe biologische honing gaat een stap verder dan gewone rauwe honing. Het wordt geproduceerd door bijen die leven in gebieden waar geen synthetische bestrijdingsmiddelen, herbiciden of genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) worden gebruikt. Biologische honing moet ook voldoen aan strikte certificeringsnormen die de gehele productieketen controleren, van de bijenkasten tot de verwerking en verpakking van de honing. Dit zorgt ervoor dat het product niet alleen puur en onbewerkt is, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk.

rauwe honing kopen

Rauwe onbewerkte honing

Rauwe onbewerkte honing is honing die niet is verhit boven de temperatuur van de bijenkast (ongeveer 35 graden Celsius) en niet is gefilterd om fijne deeltjes te verwijderen. Deze vorm van honing behoudt alle natuurlijke componenten, zoals bijenpollen, propolis en bijenwas, die bijdragen aan de gezondheidsvoordelen van de honing. Onbewerkte honing kan een korrelige of kristallijne structuur hebben, wat normaal is en een teken van zijn authenticiteit.

 

Is rauwe honing gevaarlijk?

Hoewel rauwe honing veel gezondheidsvoordelen heeft, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je in acht moet nemen. Rauwe honing kan sporen van Clostridium botulinum bevatten, een bacterie die gevaarlijk kan zijn voor baby’s jonger dan één jaar, omdat hun immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld is. Voor volwassenen en oudere kinderen is het risico zeer laag, maar het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn en de honing uit de buurt van baby’s te houden.

 

Rauwe honing waar te koop?

Rauwe honing is te koop bij natuurvoedingswinkels, biologische supermarkten en boerenmarkten. De honing van Bijenbaas is in veel verschillende winkels in Nederland te koop. Zie hier alle verkooppunten. Door honing van Bijenbaas te kopen, kun je meer te weten komen over de herkomst van de honing en de manier waarop deze is geproduceerd. Dit kan via onze Track & Trace. Bovendien steun je lokale bijenhouders en draag je bij aan het behoud van de bijenpopulatie.

 

Honing online bestellen

De rauwe honing van Bijenbaas is gemakkelijk online te bestellen via onze webshop of via onderstaande sectie. 

FAQ

Rauwe honing is onbewerkt en ongepasteuriseerd, terwijl gewone honing vaak wordt verhit en gefilterd, waardoor sommige voedingsstoffen verloren kunnen gaan.

Ja, rauwe honing is een uitstekende natuurlijke zoetstof voor thee, koffie, smoothies en bakrecepten.

Bewaar rauwe honing op een koele, donkere plaats in een goed afgesloten pot om kristallisatie te minimaliseren en de versheid te behouden.

Kristallisatie is een natuurlijk proces dat vaak voorkomt bij rauwe honing. Het betekent niet dat de honing bedorven is; je kunt de pot gewoon in warm water zetten om de kristallen op te lossen.

 

Ja, dankzij de antibacteriële eigenschappen van rauwe honing kan het helpen bij het genezen van kleine snijwonden en brandwonden.

 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel hem dan via onze contactpagina en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden!