fbpx

Assortiment

Een BIJ-zonder potje honing

Bijensterfte, verlies van biodiversiteit en verontreiniging van de natuur door onder meer chemische gewasbescherming. De actuele krantenkoppen liegen er niet om: het moet anders. Bijenbaas doet het anders. Bijdragen aan het behoud van de natuur met een smaakvol en bijzonder product als honing. Dát is waar Bijenbaas voor staat. Onze honing is duurzaam en verantwoord, zonder poespas. En het mooie: het komt gewoon rechtstreeks uit onze Nederlandse natuur. Precies zoals honing bedoeld is, lekker voor jou en beter voor de bijen.

 

Ontdek het Bijenbaas assortiment

  • Bloemenhoning 350 gram
  • Bloemenhoning 70 gram
  • Crèmehoning 350 gram
  • Crèmehoning 70 gram 
  • Acaciahoning 350 gram
  • BFF honing 350 gram

Houdbaar: 24 maanden*
Bewaardadvies: droog, donker en goed afgesloten bewaren op kamertemperatuur.

*Alle vloeibare, pure honing kristalliseert na een bepaalde tijd, met uitzondering van crèmehoning. 

Bloemenhoning 70 gram en 350 gram
Ingrediënten: Honing uit Nederland (100%)

Onze bloemenhoning komt uit de Nederlandse natuur. In tegenstelling tot ‘supermarkthoning’, is elke pot
Bijenbaas-honing anders: de kleur en smaak varieert afhankelijk van het seizoen en de herkomst van de honing. De bloemen die op dat moment op die locatie bloeien, bepalen de inhoud. Zo krijg je lichtgele varianten in de lente, goudkleuren in de zomer en kastanjebruine honing in de herfst. De bijenkasten staan in natuurgebieden waar geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. De geoogste honing wordt niet verhit en gefilterd. Precies weten waar jouw honing vandaan komt en welke bomen en planten daar groeien? Op het deksel van elk potje vind je een unieke code om de herkomst van jouw honing op te zoeken op onze Track & Trace pagina.

 
bijenbaas-assortiment-bloemenhoning

Crèmehoning 70 gram en 350 gram 
Ingrediënten: Honing uit Nederland (100%)

Alle pure honing zal op den duur kristalliseren of versuikeren. Dit kan geen kwaad en is een natuurlijk proces wat bij honing hoort. Hoe snel pure honing kristalliseert, hangt af van de verhouding glucose en fructose in de honing. Acaciahoning kristalliseert bijvoorbeeld niet zo snel, maar koolzaadhoning wel. Daarom maken we daar meestal onze crèmehoning van. Crèmehoning begint als ‘gewone’ vloeibare honing, maar doordat we deze langdurig roeren bij een lage temperatuur is de honing volledig gekristalliseerd en ingedikt. Doordat we de honing gecontroleerd laten kristalliseren, is de textuur fijner en smeuïger dan wanneer dit natuurlijk gebeurt. Crèmehoning is ondoorzichtig en is makkelijker smeerbaar dan vloeibare honing.

 
bijenbaas-assortiment-bloemenhoning

Acaciahoning 350 gram 

Acaciahoning is een bijzondere en schaarse honing met een subtiele, zachte smaak. De honing is bijna doorzichtig en zeer vloeibaar, het kristalliseert vrijwel niet.

 
bijenbaas-assortiment-bloemenhoning

BFF honing 350 gram 
Ingrediënten: Honing uit Europa (100%)

Het initiatief BFF – Bees Feed Families – helpt niet alleen de bijen en het creëren van meer biodiversiteit, maar ook imkers en hun familie in landen als Moldavië, Kosovo en Oekraïne. Door kennis over te dragen en door te investeren in bijenkasten en apparatuur voor bijvoorbeeld de honingoogst, helpen we de imkers – veelal vrouwen – om duurzame bedrijven op te bouwen. We helpen ze bovendien om een biologische certificering te krijgen. Met voldoende materiaal, de juiste opleiding en een eerlijke prijs voor de honing kunnen we een stabiele groei garanderen. BFF is ‘powered by’ Bijenbaas. Bij Bijenbaas staat duurzaamheid – in de breedste zin van het woord – hoog in het vaandel. Als social enterprise
draagt Bijenbaas bij aan verschillende Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties en werken we volgens de principes van B-Corp. 

 
bijenbaas-assortiment-bloemenhoning

Hoe wij werken

Geen chemische middelen

We houden bijen in natuurgebieden, gebruiken geen chemische middelen en houden onze bijen weg van plekken waar met chemische gewasbescherming gewerkt wordt.

Puur biologisch

De bijenbazen werken puur biologisch. Ze laten hun bijen zo veel mogelijk met rust zodat ze hun natuurlijke gang kunnen gaan (“non-invasive beekeeping”). Ze vermijden onnatuurlijke producten zoals kunstwas. De bijen maken hun eigen was, en mogen die houden. Kaarsen maken vinden we niks.

Natuurbehoud

Om zeker te zijn dat er voldoende ruimte en natuur is verwerven we voor elke verkochte pot honing een vierkante meter natuurgebied. Door dat op verschillende provincies te doen kunnen we lokale honing verkopen. Het liefst in de provincie waar hij vandaan komt.

Waar komt mijn potje honing vandaan?

Bijenbaas houdt bijen in de natuur. We gebruiken geen schadelijke middelen en we brengen de bijen niet naar fruittelers en andere kwekers die wel met chemische gewasbescherming werken. We reizen überhaupt niet met de bijenvolken. Vanuit de bijenraat gaat de honing direct het potje in. Op de deksel van iedere pot Bijenbaas honing staat een unieke Track and Trace code. Door de code hier in te voeren is de herkomst van de honing achterhalen.