fbpx

Onze bijenbazen

Wouter

Bijenbaas

Wouter is Bijenbaas geworden om bij te dragen aan natuurbehoud en behoud van bijen. En om lekkere honing te maken. En om buiten te spelen natuurlijk.
Meer over waarom vind je hier.

Dominique

Honing Koningin

Dominique zorgt dat de honing in de potten komt en in de winkel – of in de brievenbus – wordt afgeleverd.

Inmiddels is dat een logistieke operatie van formaat 

Jessica

Queen B

Aangestoken door Wouter werd Jessica een Bijenbaas van het eerste uur. Ze trekt net zo makkelijk een imkerpak als een Bijenbaas hoodie aan. De bijen in en om Utrecht zijn aan haar toevertrouwd, en ook op andere locaties is ze regelmatig te vinden.

Lotte

Bijenbaas

Zonder Lotte geen Bijenbaas. Zij stond tenslotte aan de basis van dit initiatief.

Ze ging meteen aan de slag, was mede-oprichter, werd onze jongste imker en helpt mee op alle vlakken.

Robert

Bijenbaas

Robert is al jaren imker en zorgt met kennis en passie voor verschillende Bijenbaas locaties.  Naast imker is hij onder andere ook reddingswerker. Red de bij, red de mensen, red de wereld. Altijd op zoek naar innovatieve manieren van werken.

Jeroen

Bijenbaas

Jeroen begon twintig jaar geleden met bijeenhouden, en heeft er zijn beroep van gemaakt. Tevens internationaal vermaard koninginnen teler . Schreef het boek Bijenhouden voor iedereen, en startte de online Bijenclub, waar hij als Bijencoach startende imkers op weg helpt.

Michiel

Bijenbaas - De Bijzaak

Michiel is full time (urban) beekeeper bij de Bijzaak, honingkoning en voorlichter. Als je de Bijenbus ziet rijden is de kans groot dat hij achter het stuur zit op weg naar een Bijzaak locatie.

Mariette

PR Prinses

Met jaren ervaring als uitgever, hoofdredacteur en tekstschrijver is Mariette de Bijenbaas PR prinses. Haar uitgangspunt is ook: Bescherm de natuur, red de bij, en doe het duurzaam, eerlijk en leuk.

Hoe wij werken

Geen chemische middelen

We houden bijen in natuurgebieden, gebruiken geen chemische middelen en houden onze bijen weg van plekken waar met chemische gewasbescherming gewerkt wordt.

Puur biologisch

De bijenbazen werken puur biologisch. Ze laten hun bijen zo veel mogelijk met rust zodat ze hun natuurlijke gang kunnen gaan (“non-invasive beekeeping”). Ze vermijden onnatuurlijke producten zoals kunstwas. De bijen maken hun eigen was, en mogen die houden. Kaarsen maken vinden we niks.

Natuurbehoud

Om zeker te zijn dat er voldoende ruimte en natuur is verwerven we voor elke verkochte pot honing een vierkante meter natuurgebied. Door dat op verschillende provincies te doen kunnen we lokale honing verkopen. Het liefst in de provincie waar hij vandaan komt.

Waar komt mijn potje honing vandaan?

Bijenbaas houdt bijen in de natuur. We gebruiken geen schadelijke middelen en we brengen de bijen niet naar fruittelers en andere kwekers die wel met chemische gewasbescherming werken. We reizen überhaupt niet met de bijenvolken. Vanuit de bijenraat gaat de honing direct het potje in. Op de deksel van iedere pot Bijenbaas honing staat een unieke Track and Trace code. Door de code hier in te voeren is de herkomst van de honing achterhalen.