fbpx

Bijenbaas bij jou in de winkel?

Neem contact met ons op!

honing-bijenbaas

Mis je een verkooppunt bij jou in de buurt of heb je zelf een winkel en wil je graag Bijenbaas honing verkopen? Neem contact met ons op!

EEN BIJ-ZONDER POTJE HONING

Bijdragen aan het behoud van de natuur met een smaakvol en bijzonder product als honing.
Dát is waar Bijenbaas voor staat. Onze honing is duurzaam en verantwoord, zonder poespas.
Precies zoals honing bedoeld is, lekker voor jou en beter voor de bijen.

 
Dit is wat honing van Bijenbaas anders maakt:
  • Honing uit de Nederlandse natuur, met uitzondering van onze BFF (Bees Feed Families) honing.
  • Unieke Track & Trace code op het deksel zodat je de herkomst van de honing kunt achterhalen.
  • Per verkochte pot honing verwerft Bijenbaas één vierkante meter natuurgebied.
  • Vind jij het ook niet raar dat bijna alle honing in de supermarkt dezelfde kleur heeft? Dit terwijl de honing die bijen maken, het hele jaar door verandert, afhankelijk van het seizoen en wat er bloeit. De consistente smaak en kleur van ‘massahoning’ krijg je door honing in grote hoeveelheden te mengen. En dat vinden wij van Bijenbaas super zonde! Wij vinden het juist charmant dat al onze potjes honing een eigen karakter en smaak hebben, door het seizoen waarin onze imkers de honing hebben geoogst en de regio waar de bijen vliegen. Daarom is elke pot Bijenbaas-honing anders: de kleur en smaak varieert afhankelijk van het seizoen en de herkomst van de honing. De bloemen die op dat moment op die locatie bloeien, bepalen de inhoud.

Mis jij een verkooppunt bij jou in de buurt of heb je zelf een winkel en wil je onze unieke honing graag verkopen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of stuur een mail naar: info@bijenbaas.nl

Ons assortiment bestaat uit: 

  • Bloemenhoning 350 gram
  • Bloemenhoning 70 gram
  • Crèmehoning 350 gram
  • Crèmehoning 70 gram 
  • Acaciahoning 350 gram
  • BFF honing 350 gram

Acaciahoning

Acaciahoning is een bijzondere en schaarse honing met een subtiele, zachte smaak. De honing is bijna doorzichtig en zeer vloeibaar, het kristalliseert vrijwel niet.

Crèmehoning

Alle pure, onvervalste honing zal op den duur kristalliseren of versuikeren. Dit kan geen kwaad en is een natuurlijk proces wat bij honing hoort. Hoe snel pure honing kristalliseert, hangt af van de verhouding glucose en fructose in de honing. Acaciahoning kristalliseert bijvoorbeeld niet zo snel, maar koolzaadhoning wel. Daarom maken we daar meestal onze crèmehoning van. Crèmehoning begint als ‘gewone’ vloeibare honing, maar doordat we deze langdurig roeren bij een lage temperatuur is de honing volledig gekristalliseerd en ingedikt. Doordat we de honing gecontroleerd laten kristalliseren, is de textuur fijner en smeuïger dan wanneer dit natuurlijk gebeurt. Crèmehoning is ondoorzichtig en is makkelijker smeerbaar dan vloeibare honing.

BFF (Bees Feed Families) honing

Met het initiatief BFF – Bees Feed Families – helpt Bijenbaas niet alleen de bijen en biodiversiteit, maar ook imkers en hun familie in landen als Moldavië, Albanië en Oekraïne. Bijenbas helpt hier kleinschalige imkers – veelal vrouwen – om duurzame bedrijven op te bouwen. Door kennis over te dragen en door te investeren in bijenkasten en apparatuur voor bijvoorbeeld de honingoogst. Stap voor stap wordt de hobby of bijverdienste een toekomst bestendige onderneming. Met voldoende materiaal, de juiste opleiding (met name voor het bestrijden van parasieten en ziektes) en een eerlijke prijs voor de honing kunnen we een stabiele groei garanderen. Op deze manier helpt elk verkocht potje BFF honing imker-gezinnen in de armere Europese landen.

 

bijenbaas honing
bijenbaas honing

Overboeicop 19
4145 NN Schoonrewoerd
(06) 25 52 11 16
info@bijenbaas.nl

Heeft u een vraag of opmerking?