Het is al weer borreltijd bij Bijenbaas. Probeer eens een wijncocktail met vijgen, honing en thijm.
Voor: 4 personen
Duurt: 10 minuten en 2 uur koelen
Ingrediënten:
- 60 ml Bijenbaas honing
- 500 ml witte wijn
- 1 steranijs
- 6 takjes thijm
- 1 kardemompeul
- 2 verse vijgen
Zo maak je het:
Doe de takjes thijm bij de Bijenbaas honing in een steelpannetje en laat 5 minuten trekken op een zacht vuurtje. Laat het afkoelen en schenk het dan door een zeefje.
Meng de witte wijn met de Bijenbaas honing, kardemompeul (gekneusd), en steranijs. Snij de vijgen in plakjes en doe deze bij de wijn. Laat dit minstens 2 uur in de koelkast trekken.
Verdeel de cocktail over vier glazen en versier met een stukje vijg of thijm.