Glühwein Recept voor 8 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 liter rode wijn/1 liter glühwein
- 1 sinaasappel
- 1 el Bijenbaas honing
- 6 kruidnagels
- 2 steranijs
- 2 kaneelstokjes
Zo maak je het:
Was de sinaasappel. Je kunt de sinaasappel in zijn geheel laten of door de helft/in partjes snijden. Steek de kruidnagels in de schil van de sinaasappel. Zo kan je later makkelijk de kruidnagels makkelijk terugvinden!
Doe alle ingrediënten in een pan en verwarm dit op een laag vuurtje. Roer het door elkaar. Laat het niet koken want dan vervliegt de alcohol, erg zonde!
Laat de glühwein 15 tot 20 minuten op een zacht vuur trekken.
Schenk de glühwein in glazen en garneer met een extra schijfje sinaasappel.