fbpx

Bijenbaas koninginnen krijgen hun nieuwe woning op koninginnedag. Traditioneel is Koninginnedag het begin van het teelt seizoen voor bijen koninginnen. Wij zijn dit jaar wat eerder en hebben nieuwe volken met koningin geïnstalleerd op onze locaties in Limburg en Brabant. Een hele dag buiten werken met Jeroen, Jessica en Sebastiaan. Gekkies in witte pakken die met kasten in de weer zijn in het bos. Het ziet er vast bijzonder uit als je niet weet wat we aan het doen zijn.

Bijenbaas koninginnen krijgen nieuwe woning   Bijenbaas koninginnen krijgen nieuwe woning

Bijenbaas koninginnen krijgen nieuwe woning   Bijenbaas koninginnen krijgen nieuwe woning

De bijen zitten onderin de kast. Daarboven de ramen en raten, en de koningin hangt ertussen. Op die manier kunnen bijen en koningin aan elkaar wennen, en na een paar dagen gaan ze samen aan de slag: de raten worden uitgebouwd, en de er worden eitjes in gelegd. Na drie dagen worden het larven, weer zes dagen later poppen en twaalf dagen daarna worden nieuwe bijen geboren. Totaal eenentwintig dagen. Het volk gaat na drie weken dus enorm groeien; er kunnen wel tweeduizend bijen per dag bij komen. De jonge bijen blijven dan nog een week of drie in de kast, en verzorgen de nieuwe larven, de oudere bijen vliegen uit op zoek naar nectar en stuifmeel.

Bijenbaas koninginnen krijgen nieuwe woning  Bijenbaas koninginnen krijgen nieuwe woning     Bijenbaas koninginnen krijgen nieuwe woning  Bijenbaas koninginnen krijgen nieuwe woning  

 

 

Lekker buiten spelen, bijenbaas koninginnen nieuwe woning geven en zorgen voor meer natuur, gezonde bijen en heerlijke honing.

 

Bijenbaas koninginnen krijgen nieuwe woning

 

 

 

 

 

 

Foto’s van Jeroen Vorstman 

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.