fbpx

De Bijenbaas Acaciahoning, van onze eigen locatie in Hongarije, is er weer!

Speciaal voor Acaciahoning houden we ook in Hongarije bijen. We hebben daar een paar hectare Acacia’s gekocht in de bergen.

Een prachtige plek waar we graag naar toe gaan, ondanks de afstand. We zitten daar meestal een paar dagen volledig off-grid in een lemen huisje dat we opgeknapt hebben.

Acaciahoning Bijenbaas

De Acacia bloeit eind mei of begin juni, en als de omstandigheden goed zijn (geen late vorst, voldoende regen) is het twee weken feest voor de bijen. Ze halen heel snel veel honing. In Nederland iis geen Acacia’s van betekenis, maar de honing is zo speciaal dat we die graag willen hebben. Dit jaar was perfect.

De honing is in een beperkt aantal winkels te koop, naast de Nederlandse bloemen- en crèmehoning. Ook online te bestellen uiteraard.

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.