fbpx

De zomer staat voor de deur.

En dat na een voorjaar dat precies goed was voor bijen en imkers. Regen en zon op de juiste momenten.

De bijen en de natuur doen het dus goed, en we hebben een mooie honingoogst binnen kunnen halen. Bestellen kan hier

Nog even over hooikoorts en honing. Helpt het?

Ja honing kan helpen, maar alleen als er hetzelfde soort stuifmeel in zit als waar je allergisch voor bent. Doordat je kleine hoeveelheden pollen via de honing binnen krijgt zou je weerstand op kunnen bouwen. Daar is wel wat tijd voor nodig. Als de honing uit je eigen omgeving komt is er meer kans dat het stuifmeel waar je allergisch voor bent ook in de honing zit. En dan moet de honing dus eigenlijk ook uit het seizoen komen waarin je het meeste last hebt.
Begin je nu regelmatig een beetje voorjaarshoning te eten dan is het dus mogelijk dat je volgend voorjaar minder last hebt.
En: als je honing door hete thee roert verandert de samenstelling van de eiwitten waaruit stuifmeel opgebouwd is. Tegen hooikoorts zal het dan niet meer helpen, maar het is wel lekker.
Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.