fbpx

Heb je de aflevering van Keuringsdienst van waarde over honing gezien? Vanuit Bijenbaas zijn we ontzettend blij met dit onderzoek. De uitkomst bevestigt wat imkers allang wisten. Dat het overgrote deel van de goedkope honing uit de supermarkt (vooral de extreem vloeibare honing in knijpflessen) gemengd is met suikersiroop uit China en dus absoluut niet is wat het lijkt. Deze honing kristalliseert vrijwel nooit, smaakt altijd hetzelfde en heeft dezelfde kleur.

Zoals in het programma mooi wordt uitgelegd, zit er enorm veel werk (voor bijen en de imker) in het maken van natuurlijke, gezonde honing. Dat verdient ook een goede prijs.

We hebben de redactie van het programma eerder gesproken en voorzien van informatie, onder andere over het lab in Duitsland dat wel de juiste testen uit kan voeren. Omdat onze Bijenbaas pot prominent in de aflevering in beeld komt, maar het programma geen uitspraken kan doen over welke van de geteste potten wél pure honing bevatten, deze aanvullende reactie.

De honing van Bijenbaas en het label BFF (Bees Feed Families – honing van onze imkers uit Oekraïne) is 100% honing:

🐝 Onze honing bevat een Track & Trace code waarmee je de herkomst van de honing kunt achterhalen. Let wanneer je honing koopt op termen als ‘gemengde EU/ Non-EU honing’.

🐝Onze honing is niet verhit, niet gefilterd en uiteraard niet gemengd. In tegenstelling tot ‘supermarkthoning’, is elke pot Bijenbaas-honing daardoor anders: de kleur én smaak varieert afhankelijk van het seizoen en de herkomst van de honing. De bloemen die op dat moment op die locatie bloeien, bepalen de inhoud.

🐝 De bijenkasten staan in natuurgebieden waar geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt: beter voor de bijen, beter voor jou!

Onze honing ligt niet in de supermarkt, maar kun je wel bij veel fantastische delicatessen- en speciaalzaken krijgen. Kijk hier voor de verkooppunten.

👉 TIP! Aflevering nog niet gezien of meer weten? Bekijk de aflevering van Keuringsdienst van Waarde van maandag 12 februari terug en lees het uitgebreide artikel.

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.