fbpx
Gedroogde Lavendel wordt gebruikt om Lavendel infused honing te maken

Gedroogde Lavendel

Lavendel staat bekend om zijn stressverlichtende, slaapverbeterende eigenschappen, waardoor deze lavendel infused honing perfect is om mee te ontspannen aan het einde van een lange dag.

Om je eigen lavendel infused honing te maken heb je slechts twee ingrediënten en wat geduld nodig. Het recept is als volgt:

Ingredienten

¼ kopje gedroogde lavendelbloesems (Lavandula augustifolia)

1 kopje lichtgekleurde honing zoals onze acacia honing (die is namelijk heel licht van kleur en smaak waardoor het perfect is voor gebruik in infusies). Die kan je hier bestellen.

Instructies
  1. Giet de honing over de bloesems en roer dan om ervoor te zorgen dat de honing en bloesems goed worden gecombineerd.
  2. Zet de pot op een warme plek uit direct zonlicht. De bovenkant van de koelkast is een goede, warme plek.
  3. Laat de honing 1-4 weken trekken en draai de pot elke dag om om de bloesems opnieuw te verdelen.
  4. Wanneer de honing de smaakintensiteit heeft bereikt die bij je past, plaats je een zeef van gaas op een middelgrote kom en giet je het honingmengsel in de zeef. Omdat honing zo dik is, duurt het lang om het te spannen, dus wacht minstens een half uur voordat je het controleert.
  5. Als je klaar bent met het persen van de lavendelknoppen, gooi ze dan niet weg! Bewaar ze in de koelkast en roer ze door thee voor een extra smaakboost.

Afhankelijk van waar de honingbijen op aan het foerageren waren, kan de honing zelfs van nature naar bloemen en kruiden smaken. Dat klopt, als honingbijen nectar en stuifmeel verzamelen van lavendel of wilde bloemen, kan de honing er ook naar smaken. Hoewel we niet kunnen bepalen welke bloemen de bijen bezoeken, is het maken van je eigen infusies een manier om toch die heerlijke kruiden- of bloemensmaken te krijgen.Onze Kurkoma honing is een ander voorbeeld van een heerlijk infused honing.

 

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.