fbpx

Oekraïne imkerZojuist zijn we terug gekomen uit Oekraïne. Een land van bijen, bommen, honing en hoop. Een land in oorlog waar iedereen het zwaar heeft. Samen met Lifeline-Ukraine.org proberen we een aantal imkers te helpen. Deze mensen zijn voor de oorlog in het zuiden van het land gevlucht naar andere locaties, meestal met achterlating van het meerendeel van hun bijen en van de apparatuur voor het verwerken van de honing.

Om te zorgen dat deze imkers komend seizoen weer verder kunnen met hun bedrijf en een inkomen kunnen verdienen helpen wij ze met spullen, leningen en met het in Europa verkopen van hun honing.

Imker Oekraïne We hebben een aantal imkers bezocht in de omgeving van Mykholaiv en de problemen zijn meestal vergelijkbaar: gevlucht naar een veiliger deel van het land, huis en haard achter gelaten en de bedrijven aan wie ze hun honing verkochten zijn niet meer actief omdat transport gevaarlijk en export lastig is.

Omdat Lifeline-ukraine wekelijks een vrachtwagen met hulpgoederen vanuit Nederland naar Oekraïne stuurt is de logistieke uitdaging wel op te lossen. We sturen imker materiaal daarheen en nemen de honing mee terug.

Wat kan jij doen: als je Oekraïne imkers wilt ondersteunen kan je hun honing bij ons kopen. De opbrengsten gaan dan zonder tussenkomst van andere partijen rechtstreeks naar hen. Hiermee kunnen ze hun gezinnen onderhouden en hun bedrijf weer opbouwen.

 

 

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.