fbpx

Tentoonstelling over wilde bijen

Elf  Nederlandse natuurhistorische musea  openden afgelopen april dezelfde tentoonstelling over leven en welzijn van de wilde bij onder de naam Nederland Zoemt – een wilde bijen expositie.

”Nog nooit eerder werkten zoveel musea samen om dezelfde expositie op hetzelfde moment toegankelijk te maken voor het Nederlands publiek”, laat opdrachtgever het samenwerkingsverband van natuurmusea in Nederland SNNC weten.

Wie de expositie bezocht waande zichzelf een bij. ”Zo leer je van alles over deze wonderlijke insecten. Sjouwen met stuifmeel, rondlopen in een dik behaarde jas of de weg vinden in een bloem: het leven van bijen gaat niet over rozen”, zegt de organisatie.

De expositie is onderdeel van de landelijke campagne Nederland Zoemt, een project van verschillende natuurorganisaties om te zorgen voor ”structureel meer voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen”.

Musea
De deelnemende musea zijn Ecomare, Museon, Twentse Welle, Naturalis, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Natuurmuseum Brabant, de Bastei, natuurmuseum Fryslân, Universiteitsmuseum Utrecht, Natuurhistorisch Museum Maastricht en Natura Docet Wonderryck Twente.