fbpx

Bijenbaas is in verschillende theaters aanwezig bij de vertoning van Honeyland. Honeyland is prachtige film over de omgang met de natuur en met elkaar. Imkers van Bijenbaas geven een presentatie over bijen houden in Nederland, en beantwoorden vragen van bezoekers. Zo stonden we in het Louis Hardloper Complex na afloop van de film voor een uitverkochte zaal en konden daar ons verhaal vertellen en vragen beantwoorden. Leuk!

Drie jaar lang volgde een kleine crew de laatste vrouwelijke honingjager van Europa, Hatidze Muratova. Zelf is ze net zo puur en zuiver als de honing van ‘haar’ wilde bijenvolken, haar omgeving is even ruig als gul. In een verlaten bergdorp, afgesloten van elektriciteit en stromend water, verzorgt ze haar bedlegerige moeder. In deze bijzondere setting filmden Tamara Kotevska en Ljubomir Stefanov een oogstrelend en intiem portret, waarin de hoofdpersonen zich vaak onbespied lijken te wanen.

De film won alle prijzen op het Sundance Film Festival en kreeg internationaal lovende kritieken. Wellicht heb je er van gehoord? Misschien zelfs al gezien. Het is ook echt een visuele traktatie. En daarnaast vertelt het een belangrijk verhaal, dat van de bijen en het broze evenwicht tussen mens en natuur. De Bijenbaas zijn aanwezig bij vertoning van Honeyland om te vertellen hoe wij dit evenwicht zien en wat we daarvoor doen.

De trailer kan je hier bekijken:

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.