fbpx

Bomen planten en bijen redden.

Als Ethiopië in twaalf uur 350 miljoen bomen kan planten, kunnen wij ook wel wat meer doen. Red de wereld. Plant bomen. Red de bij. En reduceer CO2, stikstof en draag bij aan het verminderen van de opwarming.

Het bericht dat de Ethiopische Minister President Abiy Ahmed de Nobel Prijs voor de Vrede heeft gekregen is vast vrijwel niemand ontgaan. Dat was voor wat hij in Ethiopie, Eritrea, Somalie,Kenia en Soedan voor elkaar gekregen heeft. Dat hij er voor gezorgd heeft dat in Ethiopië in één dag 350 miljoen bomen geplant zijn is ook in het nieuws geweest, maar dat is veel minder mensen opgevallen.

Een fantastische prestatie die ons er toe aangezet heeft om op dit vlak wat grootschaliger te denken. Bijenbaas koopt stukken natuur waar we zaaien en bomen planten. We sturen elk jaar duizenden zakjes bloemenzaad naar onze klanten. En vanuit De BijZaak zetten bij bedrijven bijenkasten neer, in de hoop dat daar een bewustwording over het belang van biodiversiteit tot stand komt. Meer aandacht voor de natuur hebben, en echte honing eten! Maar miljoenen bomen, dat is ook wat. Plant bomen. Red de bij.

 

Fruit your World

Inmiddels zijn we in gesprek met de mensen achter Fruit Your World, een Nederlandse organisatie die als missie heeft “iedereen een fruitboom”. Bomen planten om de natuur te helpen, bomen planten om insecten te helpen, bomen planten om bijen te redden, om vogels te helpen, om de opwarming tegen te gaan en bomen planten om sociale cohesie in buurten en bedrijven te bevorderen. Samen fruit plukken… Hoe gaaf is dat? Hoe de samenwerking precies vorm gaat krijgen weten we nog niet, maar als je doelen – plant bomen red de bij – en drijfveren zo overlappen moet je samen op gaan trekken. We houden je op de hoogte, en horen graag jouw ideeën.

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.