fbpx
 
Honing combineert fantastisch met kaas. Idee: maak eerst zelf wat thijm honing, en ga dan naar je lokale kaaswinkel en haal een mooie camembert. Maak daarna Camembert uit de oven met noten en honing.
 
Camembert is een Franse witte schimmelkaas, gemaakt van koemelk. De kaas komt oorspronkelijk komt de kaas uit Normandië, maar wordt inmiddels overal ter wereld gemaakt, omdat de naam Camembert is nooit als merk geregistreerd is. Alleen als er ”Camembert de Normandie” op staat is het de originele.
 

Thijmhoning maken is heel simpel, maar voor het beste resultaat maak je het een paar dagen voordat je het gaat gebruiken: giet een pot (of een weckpotje), half for met honing, voeg vele thijm toe, en vul de pot verder. Goed afsluiten en wegzetten.Camembert uit de oven is niet veel moeilijker:

De ingrediënten:
• 1 camembert, in een houten doosje
• 50 gram walnoten
• Een paar eetlepels roomboter
• een paar eetlepels honing
• 1 eetlepel verse tijm
• Stokbrood of toast

Verwarm je oven op 180 graden
Smelt de boter en meng de thijmhoning erdoor, hak de walnoten en roer die er ook doorheen. Eventueel nog wat verse thijm erbij (alleen de blaadjes, niet de takjes)
Haal de camembert uit het doosje en snij de onderkant er zo dun mogelijk af.
Leg de kaas terug in het doosje met de afgesneden kant naar boven, met daarop het honing-walnoot mengsel
Vijftien minuten in de oven en klaar.

Heerlijk op stokbrood of toast, met een stevige rode wijn of een glas rode port.

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.