Thijmhoning maken is heel simpel, maar voor het beste resultaat maak je het een paar dagen voordat je het gaat gebruiken: giet een pot (of een weckpotje), half for met honing, voeg vele thijm toe, en vul de pot verder. Goed afsluiten en wegzetten.Camembert uit de oven is niet veel moeilijker:
De ingrediënten:
• 1 camembert, in een houten doosje
• 50 gram walnoten
• Een paar eetlepels roomboter
• een paar eetlepels honing
• 1 eetlepel verse tijm
• Stokbrood of toast
Verwarm je oven op 180 graden
Smelt de boter en meng de thijmhoning erdoor, hak de walnoten en roer die er ook doorheen. Eventueel nog wat verse thijm erbij (alleen de blaadjes, niet de takjes)
Haal de camembert uit het doosje en snij de onderkant er zo dun mogelijk af.
Leg de kaas terug in het doosje met de afgesneden kant naar boven, met daarop het honing-walnoot mengsel
Vijftien minuten in de oven en klaar.
Heerlijk op stokbrood of toast, met een stevige rode wijn of een glas rode port.