fbpx

Iedereen met een tuin kan bijen aan voedsel helpen.

Zo hebben wij in het najaar in onze boomgaard 1000 krokus bollen gepoot. We verwachten in het voorjaar een bloemenzee. Niet veel later dan de sneeuwklokjes komen de krokussen naar boven. Het zijn strikt genomen knolgewassen (en geen bolgewassen zoals tulpen). We zullen het grasmaaien even uit moeten stellen en pas als de krokussen uitgebloeid zijn de grasmaaier uit de schuur halen. De krokussen komen dan het volgende jaar gewoon weer op. 

Dankzij de brede opening van de bloemen kunnen hommels en bijen vanaf heel vroeg in het voorjaar al veel stuifmeel verzamelen. Dat is cruciale voeding voor de larven. 

Krokussen zijn er in verschillende kleuren. Vooral paarse krokussen helpen de bijen, omdat de gele populair zijn bij muizen en de witte bij vogels.  Paars blijft over voor de bijen.
 
Je hoeft geen honderden vierkante meters grond te hebben om iets bij te dragen. Ook in een kleine tuin, of zelfs op een balkon zijn er volop mogelijkheden. Wil je weten wat jij kan doen om van je tuin, terras of zelfs van je balkon een bijen restaurant te maken, kijk bijvoorbeeld eens hier.
Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.