fbpx

​Vragen aan Bezige Bij Adriaan

De imkers uit het Bijenbaas netwerk – de Bijenbazen – stellen zich voor. Het is een groep enthousiaste mensen die iets willen bijdragen. Wat doen wij? Hoe dragen zij bij? En: Waarom? Lees hun antwoord op deze drie vragen. Vandaag Adriaan, bij ons beter bekend als Bezige Bij.

 

Wat doe jij als Bijenbaas – hoe kan jij bijdragen aan dit netwerk?

Geen dag is eigenlijk hetzelfde. Vaak bezoek ik een van de bedrijven die via Bijzaak een kast (of meer) van ons hebben staan om te zien of de bijen het naar hun zin hebben. Dit is altijd weer een feestje aangezien er vaak enthousiaste werknemers zijn die even willen kletsen over de bijtjes. Ondertussen heb ik ook al een aantal presentaties gegeven bij bedrijven om te laten zien waarom het nou zo belangrijk is om de bijen te helpen en wat de mensen zelf kunnen doen in hun eigen tuin! Maar net zo goed sta ik de kasten te verven of ga ik het in het weekend met mijn mede bijenbazen naar onze eigen natuurgebieden om daar meer bomen te planten. Daarbij kan het ook goed zijn dat als je een leuke winkel hebt met onze honing dat ik al een keertje langs ben geweest om wat honing te brengen en ik ben natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe verkooppunten voor onze (h)eerlijke honing. Al met al houd ik mij met veel dingen bezig en dat is ook precies waar ik mijn energie vandaan haal! Alles voor de bijtjes.
 

Waarom Bezige Bij?

Ik ben graag bezig met veel verschillende dingen. Als ik elke dag hetzelfde moet doen ga ik mij snel vervelen. Ben ik lekker bezig dan zit ik goed in mijn vel. Bij Bijenbaas kan ik mijn groene ei kwijt! De ene dag sta ik met mijn neus in een kast en de andere dag houd ik mij bezig met hoe wij ons als bedrijf verder kunnen ontwikkelen.
 

Waarom besloot je dat je hier tijd voor moest inruimen in een druk leven?

Na mijn studie en een aantal jaar op kantoor gewerkt te hebben voelde ik erg de drang om iets concreets te gaan doen met een positief resultaat. Het klimaatprobleem is gigantisch en met zoveel verschillende onderdelen, maar het verlies van biodiversiteit is een groot onderdeel hiervan. Hierdoor wilde ik sowieso al een imkercursus beginnen om zo mijn eigen steentje bij te dragen. Toen de Bijenbaas op mijn pad kwam vielen er veel puzzelstukjes op zijn plek. Nu houd ik mij bezig met de bijen en alles wat daarbij komt kijken!
 
Heb je meer vragen aan Bezige Bij Adriaan? Laat wat van je horen!
Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.