fbpx

Bijenbaas doet het goed

 
Het gaat goed met De Bijenbaas!
 
Een jaar geleden besloten we om ons Bijen initiatief serieus aan te gaan pakken. En dat is goed gelukt.
 
We hebben een mooie zomer achter de rug. Inmiddels zijn de bijen in rust; ze zitten, met voldoende wintervoorraad in een tros in de kast en wachten, net als wij, op het voorjaar. De honing zit in potten en we zijn toe aan steekkarren en palletwagens om het uit te leveren.
 
We hebben een mooi team bijeen gebracht, dat we volgend jaar, zeker nu we ook aan urban beekeeping doen, nog behoorlijk zullen gaan uitbreiden.
 

Natuur

 
Bijenbaas bos bbq
 
Ondertussen werken we aan de natuur: we snoeien en planten bomen en struiken. Vorige week nog waren we met een team een hele dag bezig in ons bos in Limburg. We hebben er honderden Vuilbomen en wilgen geplant, dennenhout en vogelkers gekapt en gesnoeid. En de BBQ aangestoken om warm te blijven natuurlijk.
 
 
 
Daarnaast zijn we druk met het onderhoud van het materiaal. Kasten worden geschilderd en oude ramen omgesmolten.
 
Volgend jaar hebben we nieuwe locaties in Noord-Holland (Purmerend), Gelderland (Werkhoven) en Limburg (Stamproy). Twaalf locaties in zeven provincies. Ook daar is werk aan de winkel. We hebben ook plannen voor locaties in het buitenland, maar dat is voor volgend jaar.
 
 
Bijenbaas honingkleinte pot
Meer goed nieuws: we hebben nu ook kleine potjes aan het assortiment toegevoegd.
 

Zelf aan de slag

En ook leuk: voor wie zelf aan de slag wil is er een online imker-opleiding. Dezelfde die we voor onze eigen imkers gebruiken. Aangevuld met veel praktijk ervaring natuurlijk. Maar dat gaat snel met de honderden volken waar we verantwoordelijk voor zijn.
 
We verkopen trouwens ook volken. Compleet met kast en alle onderdelen die je nodig hebt.
 
 
 
 
Tenslotte: we hebben sinds deze week 10.000 likes op Facebook. Dat geeft vertrouwen dat we met iets leuks en zinvols bezig zijn. Voor een mooiere omgeving en (h)eerlijke honing.
 
Dank voor de steun!
Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.