Bananenbrood Bijenbaas honing en kokosvanilleroom (glutenvrij)
Lekker in deze tijd van het jaar: Bananenbrood. Zeker als je het met honing maakt. Puur natuur en met de honing die je koopt help je de bijen.
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 300 gr overrijpe bananen
- 3 eieren
- 80 gr zuivere BIJENBAAS honing
- 3 el olijfolie
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl glutenvrij bakpoeder
- 1 el citroensap
- 40 gr meel (teff, spelt, volkoren)
- 60 gr amandelen, gemalen
- 2 el walnoten
- 15 gr chiazaad
- 100 g kokosyoghurt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 C. Bekleed een bakvorm met bakpapier
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het vanillemerg eruit
- Prak de overrijpe bananen fijn en meng ze met de eieren, honing, helft van de vanille, olijfolie, ½ theelepel kaneelpoeder, bakpoeder, citroensap en het meel in een grote kom.
- Roer vervolgens de amandelen, walnoten en het chiazaad door het bananenmengsel.
- Schep het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak het bananenbrood midden in de oven in ca. 1 uur gaar. Het brood blijft wat kleverig maar moet wel stevig aanvoelen.
- Klop de kokosyoghurt samen met de rest van de honing, kaneelpoeder en vanille tot een romig mengsel.
- Snijd het bananenbrood in plakken en serveer ze met de kokosvanilleroom.