Geroosterde bloemkool met honing

Eerlijke eten met eerlijke honing! Geroosterde bloemkool met honing is een recept Donal Skehan. Deze Ierse chef heeft een boek uitgegeven Meals in Minutes met eerlijke recepten op basis van simpele ingrediënten.
 
Geroosterde bloemkool krijgt, net als bijvoorbeeld gegrilde groene asperges een heel andere smaak dan de traditionele gekookte variant. Het combineert fantastisch met honing, tahinyoghurt en kikkererwten. Een volwaardige vegetarische maaltijd.
 
 

Ingredienten voor 4 personen:

 
  • 2 grote bloemkolen, in dikke plakken van ongeveer twee centimer
  • 400g kikkererwten
  • olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • paar lepels honing
  • paprikapoeder
 
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 200 g Griekse yoghurt
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels geroosterde pompoenpitten
  • een paar munt of korianderblaadjes
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.
Leg de bloemkoolplakken met de uitgelekte kikkererwten op een grote bakplaat.
Meng een scheut olijfolie met de komijn, honing en paprikapoeder en sprenkel dit over de groenten.
Strooi er peper en zout op.
Rooster 40 minuten tot de bloemkool goudbruin is. Keer de bloemkool halverwege om.
Maak ondertussen de tahinyoghurt, door de tahin even los te roeren en dan de yoghurt, citroen en paprikapoeder toe te voegen.
Schep de yoghurt op een schaal en leg er de geroosterde bloemkool en kikkererwten op. Garneer met pompoenpitten en kruiden en schenk er wat olijfolie overheen.
 
Eet smakelijk!
Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.