fbpx
Beekeeper Moldavia

BFF – Bees Feed Families

 

We zijn imkers. We helpen bijen en doen wat we kunnen om de biodiversiteit te bevorderen, en een duurzame wereld te creëren. 

Maar er is meer te doen… soms hebben mensen ook hulp nodig.

Met vele locaties in Nederland, tientallen hectaren eigen natuurgebied en heel veel potjes eerlijke honing gaat het met Bijenbaas, en met de bijen en de natuur in Nederland de goede kant op, al is er nog heel veel te doen.

.Als je je verdiept in duurzaamheid en veel reist wordt snel duidelijk dat duurzaamheid ook is: armoede bestrijden (No Poverty, Zero Hunger), kinderen naar school laten gaan (Quality Education) en dezelfde kansen en rechten voor vrouwen en mannen (Gender Equality). Voor ons in Nederland doelen die voor een belangrijk deel verwezenlijkt zijn. Voor de imkers die we tegenkomen in landen als Moldavië, Albanië, Hongarije en Macedonië is dat vaak niet het geval. Zij zijn met net zoveel passie bezig met bijen en natuur, maar moeten zich tegelijkertijd soms zorgen maken over hoe ze voldoende eten op tafel krijgen, of hoe ze de kinderen een goede opleiding kunnen geven.

Daarom is Bijenbaas een nieuw initiatief gestart: BFF- Bees Feed Families.

We gaan kleinschalige imkers – veelal vrouwen – helpen om duurzame bedrijven op te bouwen. Dat doen we door onze kennis over te dragen en door te investeren in bijenkasten en apparatuur voor bijvoorbeeld de honingoogst. Stap voor stap wordt de hobby of bijverdienste een toekomst bestendige onderneming. Met voldoende materiaal, de juiste opleiding (met name voor het bestrijden van parasieten en ziektes) en een eerlijke prijs voor de honing kunnen we een stabiele groei garanderen. Meer dan een beetje hulp van Bijenbaas is daar niet voor nodig.

Onze eerste BFF’s komen uit Oekraïne en Moldavië, twee van de armste landen van Europa. Verwacht dus binnenkort bijzondere honing uit deze streken in ons assortiment.

Zou je deze honing kopen, wetend dat je daarmee helpt om Liza, Elena en Klaudia hun gezinnen een mooiere toekomst te geven?

Help our BFF’s – Help Bees Feed Families

 

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.