fbpx

Een bijenvolk bij jou!

Tuin

We horen vaak dat mensen iets terug willen doen voor de natuur, ga dat zeker doen! Honing kopen is een manier (en voor elk potje dat wij verkopen kunnen we een vierkante meter natuur verwerven en beschermen. Maar er zijn heel veel meer manieren om een steentje bij te dragen. Haal een paar tegels uit de tuin en plant daar wat bloemen of hang een insectenhotel op.  Steeds meer mensen in onze omgeving worden aangestoken om samen met ons lekker buiten te spelen. Of om te helpen met onze natuurgebieden verder te ontwikkelen door bomen te planten, of zelfs mee te helpen met onze bijen.
 

Natuur

Misschien heb je al volop natuur tot je beschikking en wil je Bijenbaas daar een aantal kasten laten neerzetten. In een mooie natuurlijk plek, met voldoende ruimte zijn we zeker geïnteresseerd. Daar gaan we graag over in gesprek.
 
 

Zelf bijen houden

We zien ook steeds vaker interesse om zelf bijen te gaan houden. Vanaf nu kan dat ook, een Bijenvolk bij jou!
 
Vanaf €399,00 incl. BTW heb je je eigen sterke volk op nieuwe ramen, inclusief een nieuwe leggende koningin in een gloednieuwe bijenkast. Helemaal compleet, zodat je in één keer klaar bent om aan de slag te gaan. Je kan zelf kiezen wanneer je de bijen wilt hebben. Vanaf begin april kunnen wij een kast leveren maar later in het jaar kan natuurlijk ook.
 

Cursus

Als je nog geen ervaring hebt helpen we je graag op weg. Er is een online cursus met veel video’s die je kunt volgen, en er zijn Praktijkdagen via de Bijenclub. Op die manier heb je het bijenhouden zo onder de knie. Dat is handiger dan het internet afstruinen en daar te verdrinken in het enorme aanbod van goed bedoelde, maar vaak tegenstrijdige adviezen. Het is ook beter om deze overzichtelijke en moderne manier van bijenhouden toe te passen dan wat je in de verouderde ”klassieke” basiscursus bijenhouden aangeleerd krijgt.
 
Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.