fbpx

Onze Bijenbaas honing is vrij van gif. We hebben onze honing laten testen op alle 600 (!) bekende pesticiden. En wat denk je? Helemaal niets gevonden. Het kan dus wel!

Het rapport laat niets aan duidelijkheid te wensen over. Honing zonder bestrijdingsmiddelen uit natuurlijke gebieden kan dus ook in Nederland. We krijgen elke dag ongevraagd van alles binnen waar we niet van eten en niet om gevraagd hebben. Zelfs als we bewust kopen en eten. En wirwar van keurmerken suggereert dat het wel goed zit met de producten die we kopen. Maar keurmerken zijn bedacht door fabrikanten, producten en retailers. Je krijgt ze door vragenlijsten in te vullen en audits te doorstaan. Is Fairtrade fair? Is een buitenlands biologisch label wat we denken dat het is? Lang niet altijd helaas.

Beter dan een biologisch keurmerk, dat je vooraf krijgt op basis van de wijze waarop je werkt, en de locatie waar de bijen staan, is het resultaat achteraf. Dat is niet gebaseerd op een checklist of een afspraak over wat biologisch is, maar op feiten, gemeten door een onafhankelijk instituut.

Wij zijn er blij mij – en een beetje trots. We wilden de natuur beschermen en eerlijke honing produceren. Het is gelukt.

 

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.