Toast met Bijenbaas honingkip & mosterdmayonaise
Heerlijke lunch: Toast met honingkip en mosterd-mayonaise. In vijftien minuten op tafel.
De ingrediënten:
- 8 sneetjes brood
- 40 gr honing
- 4 eetlepels mayonaise
- Gemengde sla
- Milde kiemgroenten
- 15 gram boter
- 300 gram kippendijfilets
- 1,5 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
Zo maak je het:
Meng de mosterd door de mayonaise en zet apart tot gebruik
Rooster de plakken brood in de broodrooster, oven of koekenpan
Dep de kippendijfilets droog met keukenpapier, bestrooi met zout. Verhit olijfolie en boter in een koekenpan en bak de kippendijfilets rondom mooi bruin. Bestrijk ze met honing en bak opnieuw, keer om en bestrijk opnieuw met honing en laat beide kanten mooi karamelliseren. Dit gaat best snel, blijf er even goed bij. Haal uit de pan en laat afkoelen, bestrooi met wat zout om de smaak extra naar boven te halen en snijd in mooie plakjes.
Besmeer de plakken brood met de mosterdmayo. Leg de plakjes honingkip erop, samen met wat blaadjes sla en wat kiemgroenten. Besprenkel eventueel met wat extra honing.