fbpx
Toast met honingkip

Toast met Bijenbaas honingkip & mosterdmayonaise

Heerlijke lunch: Toast met honingkip en mosterd-mayonaise. In vijftien minuten op tafel.

 

Toast met honingkip

De ingrediënten:

  • 8 sneetjes brood
  • 40 gr honing
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Gemengde sla
  • Milde kiemgroenten
  • 15 gram boter
  • 300 gram kippendijfilets
  • 1,5 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Zo maak je het:

Meng de mosterd door de mayonaise en zet apart tot gebruik

Rooster de plakken brood in de broodrooster, oven of koekenpan

Dep de kippendijfilets droog met keukenpapier, bestrooi met zout.  Verhit olijfolie en boter in een koekenpan en bak de kippendijfilets rondom mooi bruin. Bestrijk ze met honing en bak opnieuw, keer om en bestrijk opnieuw met honing en laat beide kanten mooi karamelliseren. Dit gaat best snel, blijf er even goed bij. Haal uit de pan en laat afkoelen, bestrooi met wat zout om de smaak extra naar boven te halen en snijd in mooie plakjes.

 

Besmeer de plakken brood met de mosterdmayo. Leg de plakjes honingkip erop, samen met wat blaadjes sla en wat kiemgroenten. Besprenkel eventueel met wat extra honing.

 

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.