fbpx

Liever meer tijd buiten besteden en bijdragen aan een gezondere omgeving en eerlijk voedsel? Gefascineerd door bijen, en door de natuur?

We zoeken iemand die imker is, bijvoorbeeld als hobby, en professioneel imker wil worden. Wij hebben bijenvolken door heel Nederland en België staan, ook in steden, en die moeten regelmatig gecontroleerd en verzorgd worden. Er komt heel wat rijden bij kijken, dus een rijbewijs is echt noodzakelijk.

De werkzaamheden bestaan uit Urban Beekeeping, maar ook uit het onderhouden van contact met klanten en het ondersteunen van de andere imkers van Bijenbaas.

Het kan inspannend werk zijn. Bijenkasten zijn zwaar. Imkers werken veel buiten, zijn zelfstandig en soms alleen, maar doen ook veel samen, en leren van elkaar.

Plannen en organiseren is cruciaal, net als flexibel zijn en heel snel nieuwe plannen maken, want de natuur loopt altijd net even anders dan je verwacht.

Als je het ook leuk vindt om mee te helpen bij het verwerken van honing, bij het onderhouden van materiaal, het beheer van eigen natuurgebieden, en bij het geven van lezingen en presentaties, dan is dit misschien wat voor jou.

Voor in het nieuwe jaar (2024) zijn we vooral op zoek naar mensen die een dag in de week (als zzp’er) de tijd hebben om met de bijen aan de slag te gaan.

We zijn momenteel specifiek op zoek naar imkers voor de omgeving Tilburg en Utrecht.

Wil je meer weten? Stuur dan een berichtje naar Jessica: jessica@bijenbaas.nl.

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.