fbpx

De imkers uit het Bijenbaas netwerk – de Bijenbazen – stellen zich voor. Het is een groep enthousiaste mensen die iets willen bijdragen. Wat doen wij? Hoe dragen zij bij? En: Waarom? Lees hun antwoord op deze drie vragen. Vandaag Jessica, bij ons beter bekend als Queen B.

Wat doet Bijenbaas?

Queen B - bijenbaas imkers stellen zich voorBijenbaas beschermt de Nederlandse natuur door eerlijke honing te verkopen. We hebben honderden bijenvolken verdeeld over acht provincies in Nederland staan. De honing die we oogsten vanuit deze natuurgebieden verkopen we aan mensen die van echte honing houden. En wat ook gaaf is: voor elk potje honing wat wij verkopen, kopen we een stuk natuur gebied. We doen dit met een aantal mensen die het heerlijk vinden om buiten te spelen en een steentje willen bijdragen aan de natuur.

Natuur vind je trouwens overal. Ook in de stad, in je tuin, op je dak en zelfs op je balkon. Als je maar wilt. En kijkt.

 

 

Wat doe jij als Bijenbaas – hoe kan jij bijdragen aan dit netwerk?

Queen B - bijenbaas imkers stellen zich voor - Bijenbaas Queen BIk ben voornamelijk met de bijen bezig. Het is heerlijk om buiten te zijn en de ontwikkelingen van een volk te zien. Ondanks dat ze op de zelfde manier werken is elke kast weer anders. Ik help de volkjes een handje mee door bijvoorbeeld meer ruimte te creëren door een extra honing of broed bak aan de kast toe te voegen. Maar ook door honing te verzamelen of ze te helpen bestrijden tegen de mijt waar ze last van hebben. En als Queen B help ik natuurlijk ook mee de koninginnen te plaatsen bij de volken. Daarnaast kan je me ook vinden op beurzen waar we de honing onder de aandacht brengen of ga ik langs bij winkels die onze honing kunnen verkopen.

Queen B - bijenbaas imkers stellen zich voor - Bijenbaas beurs

 

 

Waarom Queen B?

ik was de eerste die Bijenbaas wilde worden en in het bedrijf waar ik werk had ik een management rol. Mijn directeur en mijn team vonden het superleuk dat ik mee wilde doen met het bijen project, dus ik was al snel Queen B. Maar net als bij de bijen: het lijkt alsof ik wat te vertellen heb, maar eigenlijk bepaalt het team alles. Queen B draagt meer bij aan de sfeer en de cultuur dan dat ze alles-bepalend is.

 

Waarom besloot je dat je hier tijd voor moest inruimen in een druk leven?

Queen B - bijenbaas imkers stellen zich voor - Bijenbaas JessicaIk was op zoek naar iets waar ik blij van wordt en waar ik energie van krijg maar wat ook bijdraagt aan het behoud van de natuur. Bijenbaas kwam op mijn pad en ik was gelijk enthousiast! Het was de perfecte combinatie. Omdat het imkeren ondertussen een groot onderdeel van mn dagelijks leven is kon ik zelf natuurlijk ook niet achter blijven. Daarom heb ik zelf sinds kort ook een bijenkast in mijn tuintje (in het centrum van Utrecht) staan!

Dat is sowieso het ding: wil je wat doen: doe het gewoon! We hebben nu een leuke groep mensen, die deze instelling hebben. Binnenkort stellen we ook anderen uit ons netwerk van imkers – de Bijenbazen – aan je voor. En: we kunnen er nog een paar meer gebruiken, bijvoorbeeld in de provincies Brabant en Limburg. Stuur gewoon een berichtje en ik vertel je nog veel meer over hoe leuk het is. Of blijf op de hoogte van wat we doen.

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.