fbpx

Mooi weer. De Bijenbaas bijen vliegen weer.

De bijen hebben in het najaar een flinke honingvoorraad aangelegd om de winter door te kunnen komen. Genoeg om op te teren tot het in het voorjaar weer warmer wordt en de eerste bloemen gaan bloeien. Nu het een paar dagen wat warmer is en de zon schijnt, komen de eerste bijen buiten kijken. Ze vliegen uit en gaan op zoek naar bloemen om stuifmeel te halen. Je kunt ze zien op de eerste sneeuwklokjes in je tuin. Stuifmeel is net zo cruciaal als nectar, omdat ze hiermee hun larven voeden.

Veel nectar zullen ze nog niet vinden, maar grote kans dat de koningin al wel weer eitjes aan het leggen is, en er dus over een paar weken nieuwe bijen geboren worden. Dat is ook hard nodig, want de bijen die de winter doorgekomen zijn sterven binnenkort. Normaal leeft een bij na de geboorte zes weken. De winterbijen hebben al een maand of vijf op de teller staan. Als er straks meer bloeit zal er ook weer volop honing binnenkomen en het bijenvolk met een paar duizend bijen per dag gaan groeien. Daar doen we het voor. Nog even geduld.

 

bijenbaas bijen

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.