fbpx

Dat pure, rauwe honing opzichzelfstaand al fantastisch is, wisten wij natuurlijk allang, maar je kunt honing ook heerlijk combineren in allerlei zoete en hartige gerechten. Amy Newsome schreef het boek ‘Honing – recepten uit de keuken van een imker’ en deze kun je aankomende week winnen op de Instagram pagina van Bijenbaas!

Het kookboek ‘Honing’ is een liefdesbrief van een imker, hovenier en kok aan lekker eten, goede honing en de bijen die daarvoor zorgen.

Honing biedt naast heerlijke gerechten ook een inkijkje in het bijzondere ambacht van bijentelers en de opmerkelijke wereld van de honingbij. Volg de bij door de seizoenen als verschillende soorten bloemen bloeien. Lees hoe de beste honing wordt gemaakt en waarom de honing van een enkele plantensoort van een kleinschalige imker de ultieme smaakuiting van een streek is, zoals dat ook geldt voor de beste wijn, extra vierge olijfolie, koffie en chocolade.

Honing heeft generaties koks geïnspireerd tot het bedenken van gerechten. Maak kennis met een nieuwe kijk op bekende gerechten en geliefde traditionele en moderne schotels. Geniet van 80 zoete en hartige gerechten die de magie van koken met honing vieren. Van taco’s met lamsvlees, chipotle en honing tot abrikozenbolletjes met honing en saffraan: de recepten in dit boek zijn eenvoudig en goed door de thuiskok te bereiden.

Lees hier meer over het boek Honing en bekijk het inkijkexemplaar.

Bekijk het recept voor amaretto-ijs met honing geroosterde vijgen of de perzik en pistache-pavlova.

Op dinsdag 4 juni gaat de winactie live, houd de Instagrampagina dus goed in de gaten!

 

winactie-honing-newsome-bijenbaas

Bijenbaas

Doe mee

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, honingoogsten en activiteiten voor behoud van bijen en natuur.

We gaan je geen spam sturen. Wel af en toe een bericht waar je hopelijk wat aan hebt, of een vraag. Of de aankondiging van de gratis zaadmix-actie. Of informatie over  de oogst van een bijzonder soort honing, die beperkt beschikbaar is en alleen aan deelnemers aangeboden wordt .

Leuk dat je meedoet! Je aanmelding lijkt gelukt.